Välj sektion: Startsidan Löpning Damfotboll Herrfotboll Ungdomsfotboll Skidor Tennis

" ARKIVET "

 

  
   


 2008-12-27  Årets sista lördagslöpning.

Sista uteträningen för år 2008 är avklarad.
Vi var sju stycken motionärer som struntade i den svettiga slutspurten av mellandagsrean,
för att istället få komma ut i den friska luften och bli svettiga av lite löpning.
Två långskubbare och fem medelskubbare var vi som sprang ut lite efter klockan 10 denna soliga dag (termometern visade -1 grad).

Vi stack ut längs södra "sörmlandsleden" och förbi nya "hästsjukhuset",
för att sedan ta oss förbi sandtaget, jättens handfat och bort mot Forssjös elljusspår (vid stora vägen).

När vi vände i närheten av Forssjöspåret, så hade långskubbarna gett sig av för en längre rundtur (bra jobbat Hasse & Anders),
men vi andra gav oss hemåt igen längs åsens stigar på den norra sidan av "stora vägen".
Vi tog kortaste vägen men vid "mördarbacken" så svängde vi uppåt för att avsluta joggrundan i vårt egna elljusspår.

Vi fem som lufsade runt den korta rundan (ca 9 km på 52 min effektiv tid) var Johan, Martin, Alexandra, Freddan och Jörgen.

 

Tack för sista passet i år, se nu till att fira nyåret försiktigt.

sedan syns vi igen lördagen den 3 januari 2009 på Stalls Backe...

 

 


 2008-12-13  Invigningstävlingen i Norrköping.

Nu är den äntligen klar, vår närmsta "hemma-arena" inomhus, Stadium Arena.

Första friidrottstävlingen bjöd på mycket och speciellt så tänker vi som var där på löpartiderna. Nu menar vi inte tiderna som löparna hade, utan tiden som "försvann" mellan heatstarter, speakersnack angående presentation av löparna och prisutdelningen. Redan efter 2 timmars löpartävling, så låg dom efter en dryg timme i tidsschemat. Det blev med andra ord en riktigt lång dag för löpare som springer i dom sista klasserna...

Nu var det ju dock lika för alla löparna (om dom inte skulle vara med i längdhopp och höjdhopp). Våra båda killar hade ju starttider efter varandra, så dom joggade runt och hade nog en ganska behaglig uppladdning.  
Idag var det 200 meter och 600 meter som gällde för både Martin och Freddan. Det blev alltså fyra starter och det blev även fyra placeringar på pallen.

Grabbarna var så kyliga idag att vinsterna passade dom fint, för det var snygga små "isskrapor" med text om placering, tävling och givetvis huvudsponsorns namn.

 

Fyra nya klubbrekord för Sköldinge IF noterar vi också.


Freddan P-14
29.90,  200m, plats 3
1.48.44,  600m,  plats 2

Martin P-13
27,17,  200m, plats 1
1.43,83,  600m, plats 1

 

 

 


 2008-11-29  Julklappsspelen.

Två löpare från Sköldinge åkte norrut för att försöka få med sig några tidiga julklappar av snälle tomtefar. Norrut är i detta fall var MunktellArenan i Eskilstuna och tomtefar var nog bara en äldre idrottare som inte fick vara med i tävlingen.

Hur som helst så var det Freddan och Martin som åkte på utflykt. Båda grabbarna skulle starta dagen med 60 metersförsök och avsluta tävlingarna med varsitt 800 meterslopp 4-5 timmar senare. Det som var extra kul idag var att det var två tävlande som åkte, men det var bara ett par tävlingsskor som åkte. Det betydde att Freddan direkt efter målgång på 60 meter fick slita av sig skorna för att Martin skulle ha dom två heat senare. Så skorna var dom som sprang längst idag.


Hela resan blev en succé, för det blev fyra nya klubbrekord !!!
(inga gamla innerekord fanns ju sedan förut) men båda vill nog ha revansch och bättre tider inom en snar framtid.
Dagen avslutades med besök på "Natt-kröken", en lokal kebab-sylta som visade "the Simpsons" på "storbilds-TV".

 

här är resultaten för dagen...

 

Freddan P-95
9.27,  60m försök, plats 7
2.34.80,  800m,  plats 4

Martin P-96
8.59,  60m final, plats 3 (8.65 försök)
2.29.76,  800m, plats 1

 

 

 
  

 2008-11-28  Första SLK träningen under innesäsongen.

Sjuklingar gjorde att vi inte var så många som kom iväg till den gemensamma träningen med SLK Oxelösund i dag. Men dom som var friska fick slita desto mera under kvällens pass.

Det var Alexandra, Johan, Martin och Freddan som tränade (Jörgen var bara med för han hade hört att det skulle bjudas på mat efteråt).

Det blev löpskolning, intervaller, "mjölksyrelöpning" och stretchning.
Efter ombyte så åkte vi till MAX och hälsade på.

Vi fick lite onyttig mat i magen, men vi blev mätta (Jörgen donerade halva sin mega-burgare till en hungrig ungdom och Alexandra skänkte lite strips till andra omättliga klubbkompisar. Som avslutning blev det milkshake till några...

 

 

 
 

 2008-11-15  Första långdistansen.

Stalls Backe, grusparkeringen en lördag morgon. 10 grader och nästan vindstilla, inget centrumhets eller långa köer utan bara en härlig dag för ett långpass i skog & mark. Vi som gav oss ut denna dag var tre av våra framtidshopp (Freddan, Martin & Johan) och två äldre harar (Hasse E & Anders E) samt en bromskloss (Jörgen).

Löpningen gick längs sörmlandsleden ut mot Forssjös elljusspår (där vi passade på att springa en liten "specialrunda") och senare hem igen via Knorranvägen (mot Ramsjöhultskorset) för att återigen ta oss in i skogen hem mot grusparkeringen.
Distanslöpningen tog oss ungefär 85 minuter och det var väl mest för att tät-gänget hela tiden fick vänta på bromsklossen som skulle hålla ordning på dom som kom "lite på efterkälken".

Det var i alla fall en trevlig runda vi sprang och vid parkeringen så bjöds det på bananer och chokladbitar till alla som ville ha en liten belöning efter löpningen.

 

nästa lördag så kör vi igen, så passa på att komma med du åxå...

 

 

 
 

 2008-11-01  Kilsbergsleden.

Kilsbergsleden i Karlslunds friluftsområde, Örebro. 
Det var kyligt i luften, omkring 0 grader i skuggan men solen försökte bryta sig igenom för att värma både publiken och dom mest långsamma löparna. Idag var det 5 "ungdomar" som sprang i det lätt snöiga spåret och först ut av alla var Alex K, som gjorde ett kanonlopp i klassen P9, distans 1.2km. Alex sprang in på en andraplats med tiden 5:22, endast 17 sekunder efter ettan (A.Mollén, IKNF). Nästa gång ni möts får du hänga rygg på honom direkt efter starten, för det var nog där han fick sin lucka idag och du såg grymt pigg ut på den långa upploppsrakan.

Sedan var det dags för de övriga fyra att mäta sina krafter med varandra (och i viss mån de andra löparna). Det var taktisk löpning som gällde idag när Sköldingekillarna skulle springa 5km och dom lät därför andra löpare dra igång ett bra tempo från start. Efter cirka 2km så klev Johan fram och blev "hare" åt Freddan och Martin. Efter ytterligare en kilometer så tyckte Freddan att tempot var lite för lågt, så då ökade han farten lite till och fick en lucka. Vid målet fick Sköldinge-fansen en trevlig syn när Freddan kom in som etta, på tiden 19:26 tätt följd av Johan (andraplats) och Martin (fyra). Längre ner i resultatlistan fick man även en skymt av den sista Sköldingelufsaren för dagen, Jörgen som fick slita hårt för sin "fina" placering.

 


P9  1,2km
(2) Alex Kinsander 5:22

Killfemman  5km
(1) Freddan Berglund  19:26
(2) Johan Borehall  19:48
(4) Martin Björnsson  21:12
(7) Jörgen BJörnsson  23:58

 

 

 
 

 2008-10-30  Höstlovsjoggen (långlöpning).

Så var den då avklarad, den nya träningsrundan som vi väl får kalla "höstlovsjoggen".

Vi var fem stycken som ställde upp denna kalla löpardag, det var 2-3 grader och stora isflak täckte vattenpölarna i skogen.
Vi som tyckte att vi behövde lite mer spring i benen var följande killar:
"GPS-Timpan", "Draghjälps-Freddan", "Kluck-Martin", "Vatten-Johan" & "Flås-Jörgen".

Vi startade från Ica Kvantums parkeringsplats ungeför vid klockan 10, rundan tog oss via sörmlandsleden förbi "stora mossen" vidare till Ramsjöhult. Sedan sprang vi bort mot gården Höjen. Vi följde grusvägen mot järnvägen, sprang parallellt bredvid spåret en bit innan vi korsade rälsen och tog oss upp mot skogen på norra sidan.
Där sprang vi på en grusväg och det var en väldigt lång "raksträcka", vi tröttnade efter en stund och tog oss in längs "blåa spåret" (en blåsnitslad stig inne i skogen, troligen nära sjön "stor-jälken"). Sedan var vi plötsligt tillbaks ute på sörmlandsleden igen och då var det bara 5-10 minuters joggning kvar innan vi kom tillbaka till startpunkten.

Vi var ute i nästan 1,5 timme och hann på den tiden avverka 14 km (enligt GPS:en).
Efteråt, när vi stod och stretchade, så käkade vi varsin banan, drack lite vatten och åt några chokladrutor. Mmmmm.

 

 

 
 

 2008-10-19  En trippel för Sköldinge IF på Höstmilen.

Bra löparväder (och fin grundträning från Stalls Backe) låg bakom några av Sköldinges fina resultat denna dagen.

Det började direkt med personbästatider för både Klara och Alex i klassen PF9.
Alex var för övrigt bara en sekund efter segraren i sin klass, så det var riktigt nära en topplacering för honom på "prispallen".

Nästa grupp ut var PF11 och nu blev distansen lite längre, 2,5km. I denna startgrupp hade vi bara en deltagare från Sköldinge och det var Linn. Jag tror att det var första gången som Linn var med och sprang i Åby och det blev en mycket fin fjärdeplacering för henne. Det borde därför ha blivit personligt rekord för henne i dag.

Sedan var det dax för loppet som gav Sköldinge en äkta trippel. Det var i loppet P13 som grabbarna Martin, Timpan och Freddan fixade den ovanliga klubbsegern, med bara Sköldingelöpare på prispallen. Hoppas att vi får se flera sådana segrar i framtiden.

Även dom "yngre äldre" sprang bra i vuxenklasserna. Det var t.ex. två tjejer som fixade platser på pallen (Alexandra & Marie) och en kille (Johan) som låg väldigt nära att hamna på prispallen.

Vi andra "äldre äldre" får väl vara nöjda med våra tider och med vår "svarta mugg".

1KM P9
(2) Alex Kinsander 4.16

1KM F9
(27) Klara Lauridsen 7.13 

2,5KM F11
(4) Linn Lauridsen 12.36

2,5KM P13
(1) Martin Björnsson 9.14 
(2) Timothy Kinsander 9.15 
(3) Fredrik Berglund 9.17 

10,6KM Damer
(3) Marie Sandberg 46.01 

5KM Tjejfemman
(1) Alexandra Forss 21.21 
(13) Britt Karlsson 31.51

5KM Herrar
(4) Johan Borehall 20.19
(10) Jörgen Björnsson 23.34
(14) Mogens Lauridsen 25.24
(15) Leif Karlsson 28.19

 

 

 

 2008-10-09  TUN-rundan

Vad händer om man tar en bil med killar och en bil med tjejer och åker till Enstaberga en torsdagskväll?

Jo, det blir en lyckad löparkväll !


Det var perfekt springväder denna afton, så idag skulle vi väl kunna prestera hyggliga resultat i Sköldinges namn. 
Sträckan att springa för alla deltagare är precis 5.0km (även om det tidigare hade pratats om att det kanske var längre...)
Först ut på banan var tjejerna (Millan & Monkan) och dom såg rejält tända ut innan starten. 18.30 stack dom iväg in i mörka skogen, och nu var det en oliiidlig väntan (men vi killar värmde ju upp, så vi hade ju fullt upp med det). 
När det väl var dax för Sköldinges första löpare att springa i mål, så var det förstås Millan. Hon tog sig in på en femteplats med tiden 24.07 vilket var en bra tid (även om hon tyckte att benen kändes som elefantben). Monkan kom någon minut senare och knep en 17:e plats i damernas lopp.

Killarnas lopp startade 19.15 och där hade vi 3 grabbar och 1 gubbe. Största sensationen, enligt den första resultatlistan måste vara Jörgen som tog sig runt på dryga 20 minuter (det visade sig givetvis att det var ett feltryck, och det behövdes läggas på minst 3 extra minuter för att vara nära sanningen).
Grabbarna däremot tog sig runt på riktigt bra tider, med Freddan som första SIF:are i mål (plats 5) på tiden 18.57, följd av Martin på 19.44 (pl.8) och sedan Timpan 20.19 (pl.12).  Mycket starkt av er killar, synd bara att ni hade sådan osis i "lottdragningen" vid prisbordet.

Hemresan var lugn och vi var både trötta & glada. Trötta efter loppet och glada när vi tänkte på våra priser. Golfbollar, bensindunk & låskedja till motorcykeln (ägaren till dunken har inget bensinfordon, dom som vann golfbollarna spelar inte golf & nu saknas det bara en motorcykel till låskedjan).

 

Men vi åker säkert hit nästa år igen, för då ska vi vinna andra roliga priser !!!

 

 

 

 2008-10-05  Kretsavslutning i Flen

Det var lite regnigt & kyligt när sista etappen av KRETSEN gick av stapeln idag i Flen. Det kändes som om vädrets makter vann striden om löparna, för det var inte lika många aktiva som det brukar när det är kretstävling. Det var ju lite konstigt i och för sig, för idag skulle det ju delas ut avslutningspriser till ganska många duktiga löpare.

Sköldinge IF var i alla fall på plats med en ganska stor trupp. Det var många som fick med sig ett vackert pris att ställa på vardagsrumsbordet eller i prisskåpet (det var tex fina ljusstakar och snygga plaketter i glas som delades ut för bra insatser under året).

 

! ETT TIPS FRÅN LEDARNA !
Nu när det inte är så långt kvar av säsongen och mörkret kommer snabbare på kvällarna, så vill vi tipsa om att det snart är dax för klubbens egna Höst-avslutning 24 oktober.
Ett annat tips att avsluta utesäsongen 2008, är att åka till Åby och springa Höst-milen den 19 oktober..

 

 

 

 2008-09-28  lilla Lidingöloppet & Lidingö tjejlopp

Det var ett glatt gäng löpare från Sköldinge IF som åkte till huvudstaden för att visa upp sig i klubbens färger.

Vädret var kanonbra och det var ni som sprang också.

Första start för klubben var vid tiotiden och det var klassen P13 med Freddan och Timpan. Sedan rullade det på med yngre löpare allteftersom, sista ungdomslöpare ut från oss var Klara Lauridsen.
Efter ungdomarna var det dags för tjejloppet LT10 (en tuff 10km runda runt vackra delar av Lidingö). Vi hade fyra tjejer från klubben som sprang både fort och bra under eftermiddagen denna vackra höstdag.

Resultatlistan har ni här nedanför och för ovanlighetens skull så redovisas resultaten efter hur lång tid ni varit ute på banan.
(ådå får ni som läser tänka efter lite åxå)


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 06.31 .  pl.10 Alex Kinsander i klassen P9

 08.55 .  pl.149 Linn Lauridsen i klassen F10

 10.51 .  pl.7 Fredrik Berglund i klassen P13

 10.54 .  pl.8 Timothy "Timpan" Kinsander i klassen P13

 11.19 .  pl.181 Klara Lauridsen i klassen F7

 11.47 .  pl.20 Martin Björnsson i klassen P12

 43.17 .  pl.33 Marie Sandberg i klassen LT10

1.00.00 . pl.1221 Monica Gullbrand i klassen LT10

1.02.35 . pl.1585 Sara Andersson i klassen LT10

1.07.14 . pl.2313 Aina Andersson i klassen LT10


Härligt jobbat allihop
  

 

 2008-09-14  Kurortsloppet

Det var kanonväder i år igen, när Kurortsloppet gick av stapeln i Bie. För Sköldinge IF blev det flera fina placeringar, tex fick vi fem fina segrar genom Alex Kinsander, Fredrik Berglund, Marie Sandberg, Gunilla Nordgren & Hans Eriksson. Alla andra i klubben som var med och sprang gjorde givetvis även dom mycket bra lopp.

 

Här kommer en sammanställning för löpare från Sköldinge IF 


flickor 01
6) Klara Lauridsen, 7.15
8) Ellen Peterzen, 7.38


flickor 99-00
3) Emma Andersson, 6.25


pojkar 99-00
1) Alex Kinsander, 5.09


flickor 97-98
2) Linn Lauridsen, 11.15
3) Ester Brandås, 12.31


pojkar 97-98
2) Jakob Andersson, 11.12

pojkar 95-96
1) Fredrik Berglund, 8.29
2) Martin Björnsson, 8.50damer 5km
1) Marie Sandberg, 19.12
4) Sara Andersson, 27.04herrar 5km
5) Jimmy Nordgren, 24.16
6) Mogens Lauridsen, 25.02
8) Marcus Peterzen, 27.06herrar H60 5km
2) Leif Karlsson, 26.31damer 10km
1) Gunilla Nordgren, 53.19herrar 10km
5) Johan Borehall, 42.36
6) Pontus Buskas, 42.39herrar H50 10km
1) Hans Eriksson, 43.22

 

 

 2008-09-11  Kretstävling 4 i Sköldinge

Det var blött i gräset...

mer info kommer senare  ;-)

 

 

 

 2008-08-19  Happy Mil

Det fanns många lovande talanger bland de unga löparna som samlades nere på stan på tisdagskvällen för att springa Happy Mil. Det var tre olika startgrupper med löpare, dom yngsta startade först och sprang ett varv, efterdom sprang de lite äldre två varv, slutligen så sprang dom största barnen tre varv.
Samtliga löpare belönades i mål med en Happy Mil-medalj, en mugg vatten och en påse med vattenflaska, mini-morötter och annat gott (tex värdekupong till McDonalds).

Ett stort tack till alla klubbmedlemmar som var där som funktionärer (nästan alla från klubben var med) och även tack till "friskis&svettis"-tjejerna som höll i uppvärmningen.
Vi vill även tacka ljudteknikerna för det fina ljudet ni fixade.

 

 

 

 2008-08-15  Oxelöloppet

Ett gäng glada löpare åkte till Oxelösund för att röra lite extra på benen denna trevliga fredagkväll. Vädret var perfekt, med lite kvällssol, vindstilla och cirka 18 grader i luften. Här är de sex resultaten för denna afton.


Män, 5km motion
Jörgen Björnsson, 22.15, plats 19
Lars Andersson, 23.27, plats 28

Kvinnor, 5km motion
Monica Gullbrand, 26.15, plats 15

F17, 5km
Sara Andersson, 26.14, plats 4

F15, 3km
Emilia Gullbrand, 12.44, plats 1

P13, 3km
Martin Björnsson, 11.06, plats 2

 

 

 2008-08-14  Kretsmästerskap i Forssa

Många Sköldingelöpare gjorde ett fint lopp idag, men tyvärr så blev det lite fel i resultatlistorna pga datortrassel.

Det som vi i alla fall vet är att Johan Borehall vann klass H21 på tiden 16:52 och att Anders Eriksson vann H35-klassen på tiden 16:37. Anders och Johan gjorde sällskap till sista backen då Anders lyckades få en lucka som han behöll ända in i mål. 

Här är Sköldinges löpar-resultat denna kväll:


Klara Lauridsen tog en femteplats när hon sprang 750m i klassen F7 på tiden 4:21 

Emma Andersson och Agnes Brandås sprang båda i klassen F9 1200m. Emma slutade på plats 6, med tiden 6:05 och Agnes tog plats 8 med sin tid 6:24.

Två tjejer sprang i klassen F11 1200m, det var Ester Brandås och Linn Lauridsen. Linn kom på en tredje plats med tiden 5:30 och Ester sprang på tiden 5:53 som räckte till plats fem.

I pojkklasserna var det bara två Sköldingelöpare som sprang.
Den ena killen var Jakob Andersson som tog en andraplats i klassen P11. Jakob sprang 1200m på tiden 5:38. 
Den andra killen var Martin Björnsson som sprang 2000m på tiden 8:24 och det gav honom en förstaplacering.


I vuxenklasserna H21 & H35 var det tre från klubben som ställde upp. Två av dom (Johan & Anders) har ni redan läst om tidigare i denna text, men Mogens Lauridsen ställde även upp och tog sig runt den 4km långa banan på tiden 21:27 vilket gav honom en femte plats.

Bra sprunget alla löpare, och glöm nu inte bort att komma och träna lite mer banlöpning på tisdagarna ;-)

 

 

 

 2008-08-09  Vasa-stafetten

Löpning i fäders spår.
Vasaloppet är inte bara för skidåkare, det går även att springa loppet. Den tävlingen heter Vasastafetten och går av stapeln i augusti varje år. Den klassiska sträckan, 90km mellen Sälen och Mora, delas upp i tio etapper där den kortaste mäter 4,4km och den längsta drygt 15km. Klasserna man kan tävla i är damer, herrar och mixad och det var i den sitanämnda som Sköldinge IF ställde upp med ett gäng glada löpare när årets upplaga av den populära stafetten gick av stapeln.

Totalt deltog cirka 300 lag i tävlingen, varav 183 lag tävlade i den mixade klassen. Anders Eriksson sprang förstasträckan för Sköldinge IF, han växlade över till Pontus Buskas och därefter sprang Jimmy Nordgren, Martin Björnsson, Johan Borehall, Marie Sandbreg, Jörgen Björnsson, Freja Calissendorff och Jan Calissendorff innan det var dags för Emilia Gullbrand att springa sista sträckan och ta stafettpinnen i mål. Laget hade då varit ute i 6 timmar och 54 minuter och resultatet för Sköldinge IF blev en 17:e plats av 183 lag, en placering som hela gänget är nöjda och stolta över.

 

Här är lite sträckuppgifter för laget:

 

namn 

 etapp

 totalt

 pl.

  1

 Anders Eriksson

 38:29

 38:29

 12

  2

 Pontus Buskas

 1.04:53

 1.43:22

 19

  3

 Jimmy Nordgren

 20:30

 2.03:52

 17

  4

 Martin Björnsson

 32:42

 2.36:34

 13

  5

 Johan Borehall

 53:19

 3.29:53

 16

  6

 Marie Sandberg

 1.10:18

 4.40:11

 19

  7

 Jörgen Björnsson

 22:22

 5.02:33

 15

  8

 Freja Calissendorff

 21:27

 5.24:00

 17

  9

 Jan Calissendorff

 45:33

 6.09:33

 15

 10

 Emilia Gullbrand

 44:31

 6.54:04

 17


Här är de ungefärliga längderna på alla etapper
(enligt inbjudan till vasastafetten 2009).

1. Vasaloppsstarten - Smågan 9,6km

2. Smågan - Mångsbodarna 14,0km

3. Mångsbodarna - Tennäng 4,4km

4. Tennäng - Risberg 6,3km

5. Risberg - Evertsberg 15,0km

6. Evertsberg - Oxberg 15,2km

7. Oxberg - Gopshus 4,8km

8. Gopshus - Hökberg 4,5km

9. Hökberg - Eldris 10,1km

10. Eldris - Mora 8,9km

 

 

 

 2008-08-05  KK-joggen 

Regn och rusk, men vilken fest...
Sköldinge IF kom till centrum med ett stort startfält denna kyliga men ändå trevliga löparkväll.
Kul att se att så många SIF:are kommer och gör reklam för klubben, när det är tävling på hemmaplan.
Vissa löpare gjorde ett otroligt bra lopp idag, och har alltså lyckats fint med sin formtoppning.
Vi andra får väl skylla på att vi mest ser det som en PR-tävling på hemmaplan (Mogens och Jörgen).

-"Ska man göra reklam, så ska reklamen synas länge ! "

 

Här kommer en lista över alla våra suveräna löpare:

 

F00-03 1,2km  (135 startande)
Emma Andersson -00, 6:15, plats 5
Agnes Brandås -00, 6:51, plats 13
Klara Lauridsen -01, 8:40, plats 77

P98-99 2,7km  (65 startande)
Alex Kinsander -99, 10:48, plats 3
Jakob Andersson -98, 12:36, plats  17

F98-99 2,7km  (52 startande)
Ester Brandås -98, 13:12, plats 5

P96-97 2,7km  (33 startande)
Martin Björnsson -96, 9:38, plats 1

F96-97 2,7km  (36 startande)
Sara Skoog -97, 19:01, plats 36

P94-95 2,7km  (62 startande)
Fredrik Berglund -95, 9:09, plats 2
Timothy Kinsander -95, 9:19, plats 5
Jimmy Nordgren -95, 11:12, plats 29


Män motion 5,1km  (126 startande)
Pontus Buskas -90, 19:06, delad plats 13
Johan Borehall -86, 19:51, plats 28
Lars Andersson -53, 23:39, plats 66
Mogens Lauridsen -24?, 24:14, plats 71

Kvinnor motion 5,1km  (81 startande)
Gunilla Nordgren -70, 24:31, plats 20
Rosie Caldwell -89, 24:57, plats 24
Sara Andersson -92, 28:35, plats 51

Män kvartsmara  (217 startande)
Anders Eriksson -67, 41:33, plats 27
Micke Berglund -66, 48:51, plats 109
Jörgen Björnsson -66, 52:17, plats 153

Kvinnor kvartsmara  (74 startande)
Marie Sandberg -81, 42:41, plats 7
Freja Calissendorff -93, 47:01, plats 17
Emilia Gullbrand -93, 50:17, plats 27

Män 50 kvartsmara  (45 startande)
Jan Calissendorff -53, 46:11, plats 14
UTOM TÄVLAN ?!
(sprang alltså inte för Sköldinge IF idag)

Anders Forss -58 (5,1km), 27:24, plats 93 (av 126)

 

Hoppas nu inte att någon är missad, för då får ni mejla till Jörgen och klaga...

 

 

 

 2008-07-26  Baltzarloppet 

Familjen Björnsson var i Motala för att få lite sol och värme, samt spring i benen. På himlen syntes inte ett moln och temperaturen i skuggan uppgick till 31.2 grader. Det var med andra ord en het tävling.

P13,  2km
Martin,  6:59  (1 av 5)

F15,  2km
Emma,  10:02  (4 av 5)

Motion 10km
Jörgen,   51:45  (27 av 49)

 

 

 2008-07-15 Victoria-loppet
"uppdaterad version"

På Öland var det fyra tappra tjejer som vågade ställa upp i det stora sommarloppet. Alla gjorde ett bra löp, men framför allt Ester var i storform. Hon gjorde en rejäl putsning av sitt förra banrekord, när hon i år sprang 1 minut och 15 sekunder fortare än år 2007. 
Alla tjejerna var vinnare idag, för samtliga var ju bästa Sköldingelöparen i sin klass. Snyggt jobbat.

(hoppas ni fick lite sol & bad när ni ändå var på Öland)


Klass F10  2000m
Ester Brandås,  9.27,4  (19 av 76)

Klass F18  4000m
Alexandra Forss,  15.36,5  (3 av 4)

Klass MKK  9000m
Maja Karlsson,  48.11,6  (84 av 206)

Klass TKK  9000m
Marie Sandberg,  35.21,3  (6 av 43) 

 

 2008-07-05 Strömstad-milen

Härlig västkustmiljö och löpning igen...

Martin springer en Engelsk-mile (i klassen P12-13) på tiden 6.05, och kommer på plats 10 av 26.

 

 

 2008-07-02 Marknadsloppet i Hörby

Solen sken över Hörby när marknaden och Martin B. gästade staden.

Martin sprang 3,4km på tiden 13.38 och det räckte till en förstaplacering (19 sekunder före tvåan).

Hur det gick på marknaden är en helt annan historia...