Välj sektion: Startsidan Löpning Damfotboll Herrfotboll Ungdomsfotboll Skidor Tennis

 

 

 

 

2006-11-26 Helg med klubbrekord och medaljer

Emilia och Martin har varit ute (eller rättare sagt inne - nu har ju innesäsongen startat) på tävlingar i helgen. Mest framgångsrik var Martin som med sina tre starter fixade tre guldmedaljer och lika många nya klubbrekord för P10. På lördagen tävlade han i Julklappsspelen i Eskilstuna där han segrade på 800 m. Han putsade till sitt eget klubbrekord från tidigare i år ganska så rejält - närmare bestämt med drygt 15 (!) sekunder, från 2,49,19 till 2,33,78. På söndagen åkte han till Höstrusket i Örebro och ställde upp i 200 och 600 meter. Han vann båda klasserna och förbättrade klubbrekordet på 200 m från 32,26 till 30,09. På 600 meter är det nya rekordet 1,53,33 - nästan tre sekunder snabbare än det gamla på 1,56,27. Även dessa två rekord hade Martin sedan tidigare, så det var sina egna personbästa han pressade ner. Häftigt Martin!

Emilia tävlade också på 800 meter i Juklappsspelen och gjorde ett riktigt bra lopp på tiden 2,40,30. Det räckte till en silvermedalj, grattis Millan! 

 

Rättelse Kilsbergsleden

På grund av slarv av mig när jag läste resultatlistan så blev inte notisen om Kilsbergsleden komplett. Det var inte bara två, utan tre, tuffa killar från Sköldinge IF som deltog. Johan Borehall deltog i klassen Killfemman och kom på en finfin 3:e plats. Tiden blev 21,30 - klart godkänt i blöt terräng. Grattis Johan!

 

Höstavslutning

Årets höstavslutning ägde rum i Sköldinge den 9/11. Vi började med att välkomna en ny liten löpare i klubben, nämligen lille Vilgot Brandås - 1 månad gammal. Han får kanske spara sin löpartröja ett par år innan han kan börja köra ihop med syrrorna.

Alla ungdomar som tränat under året fick en varsin fin pokal som Anders Forss delade ut samtidigt som han presenterade en liten sammanfattning av varje löpares säsong. Martin kammade hem Hallmans vandringspokal för sina 16 (!) segrar under året. Paulinerpriset (björnen som numera har haft 25 ägare) gick i år till Freja Calissendorff. Motivering: för att hon visat att en paus inte utgör ett hinder för att komma tillbaka. Freja har i år upptagit sitt tävlande igen och hon har gjort det med stor framgång. Dessutom så är hon efterlängtad av kompisarna i träningsgruppen som har saknat henne.

Efter alla prisutdelningar bjöds det, enligt traditionen, på pizza och alla lät sig väl smaka.

 

Kilsbergsleden

Två tuffa killar, nämligen Martin och Jimmy, slutar inte tävla så länge det finns tävlingar att springa. Därför åkte de den 4/11 till Örebro och Kilsbergsleden. En tävling som brukar vara en trevlig tillställning med fina terrängspår att springa i. Martin vann klassen P11 där banan var 1,2 km lång. Han sprang på tiden 4,54 och var 6 sekunder före tvåan i klassen. Jimmy kom på 10:e plats i samma klass med tiden 5,50. Bra jobbat killar!

 

Nytt klubbrekord!

I fredags (27/10) deltog Emilia i en skoltävling mellan olika skolor i Nyköpings kommun. Det blev seger i både 1000 och 200 meter, och dessutom ett brons på 60 meter. På 200 meter slog hon till med ett nytt klubbrekord för F13 då hon sprang på tiden 29,64. Grattis!

 

2006-10-29

Info

Under rubriken Träningsprogram finns nu information om höstavslutningen och vinterträningen. Kika gärna där.

 

2006-10-22

Höstmilen Åby

Riktigt många löpare från Sköldinge IF åkte idag till Åby för att springa Höstmilen. I ungdomsklasserna gick det allra bäst och både Freja och Martin vann sina respektive klasser (F13 och P11). Anna, som gjort en strålande första säsong, sprang hem en silvermedalj i F15. Cirka halvminuten efter Freja i F13 kom Emilia och bärgade alltså också en medalj i silver. Jimmy sprang in på en toppenbra 8:e plats i P11.

Seniorer som sprang var Monica, Britt, Janne, Jörgen, Leif och Johan (alla 5km). Snabbast av dessa sprang Johan som hamnade på 4:e plats.

 

2006-10-01

Kretsavslutning i Bie

Alla Sköldingelöpare sprang toppenbra och har även gjort det i de andra deltävlingarna i kretsen. Här kommer en sammanfattning av de slutgiltiga resultaten klass för klass:

( I skrivande stund har jag ingen resultatlista att titta på, så om jag missat någon ber jag om ursäkt för detta)

F/P -7 år: I den yngsta klassen är alla vinnare! Från Sköldinge IF har följande löpare varit med och sprungit under säsongen: Tanja Ståhl, Agnes Brandås och Klara Lauridsen.

F9: Linn Lauridsen vann den sammalagda kretsen och får dessutom ett år till på sig i samma klass. Två totalt kom en mycket lycklig Tina Ståhl. Utanför pallen kom Ester Brandås som svarat för mycket fina lopp under säsongen.

P9: Överlägsen segrare i den här klassen blev Gustav Wetterstedt som är en kille med mycket spring i benen. Pris fick också Oliver Olausson som har börjat att tävla nu i höst, samt Axel Lindqvist som tyvärr inte kunde vara med idag.

F11: Elin Gillstam kammade hem silvret i den här klassen som i övrigt dominerades av Flenstjejer. Tur att Elin kom och försvarade Sköldinges färger!

P11: Martin Björnsson fick kliva upp högst på prispallen efter att ha segrat i samtliga deltävlingar. I den här klassen har också Ludvig Widén och Jimmy Nordgren sprungit väl genomförda lopp.

F13: Freja Calissendorff knep guldet och Emilia Gullbrand blev tvåa totalt. Bra jobbat tjejer!

P13: Max Karlsson hade fått kliva upp på pallen och mottaga bronset om han hade haft möjlighet att deltaga idag. Han får sin bronsmedlaj vid ett senare tillfälle istället.

F15: Här segrade Sara Andersson och tvåa blev Alexandra Forss. Grattis!

Bra kämpat under säsongen, både på kretstävlingarna och allt annat ni sprungit.

 

2006-09-24

Under årets Lidingöloppshelg representerades Sköldinge IF av 14 tappra löpare som sprang från 1,7 km i Lilla Lidingöloppet, till några som tog sig runt alla 30 km i lördagens huvudlopp. Bland ungdomarna var det killarna som stod för de största framgångarna i år. Martin Björnsson kom på en mycket fin 2:a plats i P10 och i samma klass sprang Ludvig Widén in på 17:e plats. Gustav Wetterstedt kom på 8:e plats i P9 efter ett mycket bra lopp. Nämnas bör att både Ludvig och Gustav debuterade i Lilla Lidingöloppet. Placeringarna är mycket bra - i varje årsklass springer flera hundra barn!

Sara och Emilia var inte lika nöjda med sina tider och placeringar i F14 respektive F13, men de kämpade väl i värmen och får göra ett nytt försök nästa år.

I övrigt så tror jag att alla seniorer var nöjda med sina insatser i respektive lopp. Om ni vill titta på Sköldinges resultat så kan ni gå in på Lidingöloppets hemsida och välja "sök i resultatlistan". Skriv in Sköldinge IF så får ni upp alla löparna som kom i mål.

 

2006-09-24

Strul med galleriet

Fortfarande så fungerar inte galleriet riktigt som det ska. Fler bilder kommer att komma på Vasastafetten, kretsmästerskapet, Kurortsloppet och Lidingöloppet - så håll ut!

 

2006-09-10

Kurortsloppet - med dominans av Sköldinge IF

Idag avgjordes Kurortsloppet i Bie. En strålande sensommardag gjorde att både publik och löpare stortrivdes. Sköldinge IF hade ett ganska stort antal löpare och plats vilka alla svarade för strålande insatser. Eller vad sägs om fem klassegrar och sammanlagt 16 stycken på prispallen! Även de som inte knep medaljplatser är väl värda ett omnämnande; Till exempel så hamnade lilla Agnes Brandås på 7:e plats av 14 duktiga löpare i sin klass, medan storasyster Ester kämpade väl i F9 - trots sjukdom. Jimmy Nordgren sprang in på en 5:e plats i P11 där konkurrensen var hård. I seniorklasserna över 5 km dominerade Sköldinge totalt, både i startlistan och senare i resultatlistan! Tack alla duktiga löpare för en rolig dag!

 

2006-09-09

Tjurruset - bara för Kooola tjejer! (Eller?)

Ända till Karlstad begav vi oss idag för att tävla. Trots vissa övertalningsförsök blev det bara jag och Emilia som sprang, vi hade även med oss Monica som suporterklubb. Sola´i Karlstad har väl alla hört talas om och idag visade den sig från sin allra bästa sida! Banan vi skulle springa var hemlig, det ända vi visste var att Millans bana skulle vara omkring 2,5 km och min 8-10 km. Rödvita plastband här och var gav ändå lite ledtrådar, bland annat så ledde de rakt ner i sjön! Efter uppvärming var det då dags för Millan att starta. Jag stod på pass vid sjön och efter en stund kom ett pärlband av löpare över klipporna. De var leriga långt upp på benen vilket gav mig lite onda aningar inför mitt lopp... De kämpade sig genom det midjedjupa ( i alla fall på 14-åringarna - det var nog värre för de yngre) vattnet och sprang vidare. Min nästa anhalt var målet, dit Millan var ganska snabb. Innan de fick spräcka den efterlängtade mållinjen så var de tvungna att bada igen, den här gången i en liten damm. Sedan var det "bara" att klättra över en madrss som var ca 120 cm hög, innan spurten de sista metrarna in mot mål.

En halvtimma senare startade jag (plus 450 killar och ca 50 andra tjejer). Starten blev något liknande ett vilt upplopp - rädda sig den som kan. Efter diverse snirklar över fält var vi tvungna att ta oss över högar med halmbalar. Jag höll fräckt balansen genom att dra lite i t-shirtarna på killarna jämte mig. Färden fortsatte genom leriga diken och uppför halkiga backar, genom en rishög som mest liknade en majbrasa (fast utan eld) och över en massa stockar. Vi närmade oss stranden och jag trodde det var dags för ett dopp, men ack så fel jag hade. En gata hade huggits upp i vassen och där bland vassrötter och dy upp till knäna kämpade vi oss fram. Efter en tur över klipporna fick vi några hundra meters andrum på helt vanliga skogsstigar, innan backen med sågspåns- och sandhögar dök upp. Vi kröp, klättrade och kravlade oss fram ett par kilometer till innan det var dags att välja väg: macho eller fjolla. Tyvärr fattade inte jag att man kunde välja förrän alldeles för sent, nämligen när jag stod med gyttja upp till armhålorna (jag överdriver inte). Jag hade valt machovägen vilket var rätt jobbigt, dessutom var jag lerig upp till öronen. Som tur var så var resten av banan den som Millan sprungit, med två dopp, så det värsta var bortsköljt när vi kom i mål.

Både Millan och jag kom 2:a i våra klasser och det var jättekul! Nästa år hoppas vi att vi får med fler från Sköldinge IF. För det kan väl inte var så att vi är de enda koolingarna?

 

2006-09-03

Emilia 2:a

Idag avgjordes Järnaloppet och Sköldinge IF representerades av Emilia Gullbrand i F13. Banan var 3,3 km och mycket tuff med jobbiga backar. Att sedan regnet gjort delar av banan till en lervälling gjorde inte saken lättare. Emilia kämpade sig till en andraplats efter ( just det, ni gissade rätt!) snabba Johanna Busk - den omöjliga! Bra gjort tjejer!

 

2006-08-28

Det är just nu lite knas med galleriet. Om ni undrar så kommer det att komma fler bilder från kretsen och Vasastafetten.

/Marie

 

2006-08-27

Ytterligare två DM-medaljer!

När ungdoms-DM gick in på sin andra dag fanns 1500 meter för F13 på schemat. Två deltagare från Sköldinge IF och två medaljer blev resultatet. Freja sprang hem guldet och strax efter henne kom Emilia i mål och knep silvermedaljen. Bra jobbat tjejer!

 

2006-08-27

Nu är resultaten från Sköldingevarvet kompletta!

 

2006-08-26

Freja distriktsmästare!

Ungdoms-DM pågår under helgen på Backavallen och Freja Calissendorff segrade i dag i F13 600 meter. Hon gjorde det på en tid som innebar nytt klubbrekord, 1,44,95. Det är tredje gången Freja putsar till klubbrekordet på 600 meter den här säsongen. Ett stort GRATTIS till dig Freja!

 

2006-08-26

Årets Sköldingevarv genomfört

I varmt väder med strålande sol avgjordes 2006 års upplaga av Sköldingevarvet. Totalt deltog 95 löpare. Flest deltagare lockade de yngsta klasserna, flickor och pojkar 7 år och yngre. Alla deltagare svarade för mycket fina insatser och Sköldinge hade flera löpare på pallen. Emilia Gullbrand tog hem segern i F13, Tanja Ståhl, Martin Björnsson, Max Karlsson och Anna Magnussen knep alla en silverplats i respektive klass. På bronsplats kom Martina Ströksnes, Ludvig Widén och Sara Andersson. Dock är ju inte det viktigaste att vara bland de första i mål, utan att ha roligt och kämpa väl, vilket alla deltagare visade prov på. Cirka 25 löpare sprang för Sköldinge IF och de hade stort stöd av den glada publiken. Tack till alla deltagare, funktionärer och publik som bidrog till en mycket trevlig förmiddag!

 

2006-08-24

Två dagar kvar till Sköldingevarvet

På lördag klockan 10.00 går första start i årets Sköldingevarv. Välkomna!

 

2006-08-23

Söderköpings stadslopp:

Genomfördes i perfekt löparväder (moln, lite duggregn och inte alltför varmt) och några tappra löpare från Sköldinge deltog. I klassen 10-12 år kom Martin Björnsson 5:a, en väldigt fin placering särskilt med tanke på att han sprang mot de som var både ett och två år äldre. Marie Sandberg kom 7:a i damklassen över 5 km. Samma sträcka sprang även hela familjen Andersson från Vingåker samt en kompis till Sara. Jättekul!

 

2006-08-18

Nu har jag börjat arbetet med att uppdatera hemsidan. Inom kort kommer ni att hitta ändringar under resultat och galleri. Även klubbrekorden kommer att uppdateras - ni som har satt nya rekord måste skicka in dem till mig!

/Marie

 

 

 

 

 

************************************************************

 här ligger lite gamla resultat som vi inte visste var dom skulle läggas......

 

2006 | 2005 | 2004
.
.
.
Göteborgsvarvet  -2008
 Göteborgsvarvet 21km  tid  placering  
 Marie Sandberg   1.36.39   185  
 Lennart Buskas  1.41.34  5590  
 Johan Borehall  1.42.14  5961  
 "Jan Calissendorff"  1.45.20  7907  
 Pontus Buskas  1.46.41  8777  
 Jörgen Björnsson  1.59.12  16612  
       
 Lilla Göteborgsvarvet  tid  placering  km & startgrupp
 Sara Andersson  21.29,2  54  4,0km  - F17
 Emilia Gullbrand  18.16,9  36  4,0km  - F15
 Jimmy Nordgren  10.15,  139  2,4km  - P13
 Martin Björnsson  8.51,9  8  2,4km  - P12 vit
 Oliver Olausson Magnell  10.52,6  94  2,4km  - P11 vit
       
.
.
Resultat Nya Söldingevarvet
.

Lilla Lidingöloppet - F13

Plac.
Namn
Född
Förening/Ort
Land
Startnr
Tid
33
Emilia Gullbrand
93
Sköldinge IF
SWE
25019
0.12.46

Lilla Lidingöloppet - F14
Plac.
Namn
Född
Förening/Ort
Land
Startnr
Tid
84
Sara Andersson
92
Sköldinge IF
SWE
18082
0.15.29

Lidingöloppet - K30
Plac.
Namn
Född
Förening/Ort
Land
Startnr
Tid
455
Johanna Calissendorff
84
Sköldinge IF
SWE
72248
3.02.27
501
Anette Buskas
62
Sköldinge IF
SWE
42042
3.04.31

Lidingöloppet - K50
Plac.
Namn
Född
Förening/Ort
Land
Startnr
Tid
73
Britt Karlsson
56
Sköldinge IF
SWE
85031
1.04.46

Lidingö Tjejlopp - LT10
Plac.
Namn
Född
Förening/Ort
Land
Startnr
Tid
43
Marie Sandberg
81
Sköldinge IF
SWE
13054
0.45.06
772
Monica Gullbrand
62
Sköldinge IF
SWE
23673
0.58.41
2123
Aina Andersson
56
Sköldinge
SWE
33423
1.07.47
2665
Gudrun Andersen
66
Sköldinge
SWE
53121
1.12.19

Lidingöloppet - M30
Plac.
Namn
Född
Förening/Ort
Land
Startnr
Tid
1490
Thomas Andersson
67
Sköldinge IF
SWE
20592
2.40.07
1820
Eino Siponen
54
Sköldinge
SWE
20082
2.44.08

Lidingöloppet - M60
Plac.
Namn
Född
Förening/Ort
Land
Startnr
Tid
84
Leif Karlsson
46
Sköldinge IF
SWE
75074
0.53.15

Lidingöloppet - MK15
Plac.
Namn
Född
Förening/Ort
Land
Startnr
Tid
64
Erik Johansson
90
Sköldinge IF
SWE
56456
1.08.33

Lilla Lidingöloppet - P10
Plac.
Namn
Född
Förening/Ort
Land
Startnr
Tid
2
Martin Björnsson
96
Sköldinge IF
SWE
35006
0.05.36
17
Ludvig Widén
96
Sköldinge IF
SWE
35173
0.06.19

Lilla Lidingöloppet - P9
Plac.
Namn
Född
Förening/Ort
Land
Startnr
Tid
8
Gustav Wetterstedt
97
Sköldinge IF
SWE
37116

Kurortsloppet 2006-09-10
F7 900m
Emma Andersson 6,27   4:a
Agnes Brandås 6,55   7:a
Ellen Peterzen 10,01   14:e
F9 1300 m
Tina Ståhl 6,43   5:a
Ester Brandås 7,18   6:a

P9 1300 m
Gustav Wetterstedt 5,24   1:a
Oliver Olausson 5,55   2:a
Jacob Andersson 6,06   3:a
P11 2,2 km
Martin Björnsson 8,45   1:a
Jimmy Nordgren 11,26   5:a
P13 2,2 km
Max Karlsson 10,03   2:a
     
     
Kvinnor 5 km
Namn        Tid   Plac
Marie Sandberg 20,1   1:a
Anna Magnussen 25,41   2:a
Monica Gullbrand 26,18   3:a
Sara Andersson 27,04   4:a
Linnea Jerlström 35,29   6:a
Anna Jerlström 35,29   7:a
Josefine Jerlström 39,05   9:a
Män 5 km
Namn        Tid   Plac
Johan Borehall 20,09   2:a
Owe Brandås 20,12   3:a
D50 5 km
Namn        Tid   Plac
Britt Karlsson 28,1   1:a
Aina Andersson 31   2:a
Elisabeth Jerlström 39,1   3:a
     
     
H50 5 km
Namn        Tid   Plac
Leif Karlsson 23,57    1:a
Lars Andersson 28,07    3:a
Män 10 km
Namn          Tid   Plac
Hans Eriksson 43,18    2:a